Sentipensem – Tallers d’art i educació emocional en instituts

La Xarxa de Joves per la Convivència Intercultural (XJC) és una xarxa en la que participa l’alumnat de 3er d’ESO i de FPI de diferents municipis de la comarca de l’Alt Maresme, amb el propòsit de promoure una convivència positiva en les diversitats a través de tallers de creació artística col·lectiva. Específicament, he estat acompanyant processos creatius relacionats amb la performance, el teatre i el ball. Al projecte també participan altres entitats socials del territori, com per exemple l’Associació de Gent Gran L’Esplai i la Fundació Molí d’en Puigvert, entre altres.


QUÈ I PER A QUÈ ÉS

SENTIPENSEM és un taller d’art i educació emocional adreçat a adolescents a l’educació Secundària.

El taller està orientat al desenvolupament de les habilitats psicoemocionals i socials de la persona en el seu procés d’aprenentatge, amb l’objectiu de fomentar l’expressió de les emocions, l’autoconeixement i l’enfortiment de l’autoestima.

Parafrasejant a la psicoanalista Alice Miller, l’art i el cos expressen allò que la ment no entén. L’experiència artística que posa el cos en el centre, facilita l’estimulació de la imaginació, el desenvolupament de la percepció sensorial i la vivència integral de l’ésser.

La implementació de tallers d’arteràpia als instituts esdevé una potent eina per a que els i les adolescents aprenguin a cuidar-se i a cuidar a les altres. Des de l’autocura podem construir ponts més sòlids per a la prevenció del bullying i la resolució de conflictes.

METODOLOGIES

A través del treball artístic transdisciplinar, amb especial ús dels dispositius de les arts plàstiques, la fotografia, el teatre i el moviment.

Per a més info: soy@mericaballero.com